Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom
Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 22. augusta 2019
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 22. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie, koriander, pol manga nakrájaného na kocky a zalejeme šťavou z limetky, pomaranča a odšťaveného zázvoru. Pridáme čili a necháme vychladnúť. Pomocou mixéra všetko dohladka rozmixujeme a pomaly pridávame olivový olej, až kým nevznikne krémový dresing.
- 2
Morčacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na panvici s olejom, nakrájame na tenké plátky.
- 3
Listový šalát zmiešame s druhou polovicou manga nakrájaného na plátky a dochutíme pripraveným dresingom, podávame s prsami.
Tiež prsami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu