Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom fotorecept

martinis - fotkamartinis, 14. decembra 2014
Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom (fotorecept)
Foto: martinis

Dnes mamka navrhla, aby sme si pripravili mäso. Vybrala bravčové a keďže nemá rada pór, rozhodla sa pripraviť ho na hubách, zatiaľ čo ja som ho upiekol v rúre a pripravil pre mňa a sestru šalát plný výborných vecí. Inšpiráciou bola kniha Šaláty na celý rok.

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

 nakrájaný na kolieska
 nakrájaná na mesiačiky
3 plátky (nakrájané na kúsky)
 čerstvo namleté
2 hrste
2 PL
100 g
 čerstvá (nasekaná)
 veľká hrsť
Balzamiková zálievka:
6 PL
3 PL
 čerstvo namleté
1/2 ČL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pór a cibuľu dáme do malého pekáča. Pridáme mäso, ochutíme soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom, dobre premiešame a dáme piecť na polhodinu do rúry vyhriatej na 200 °C.

    Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zelenú fazuľku uvaríme nad parou, scedíme a dáme do veľkej misy. Pridáme šalát, nadrobený syr, petržlenovú vňať a slnečnicové jadierka.

    Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na zálievku vymiešame všetky suroviny. Upečenú zeleninu s mäsom dáme do misy k ostatným surovinám, prelejeme zálievkou a dobre premiešame. Servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou.

    Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môj tip: Ešte zaujímavejší šalát získate, ak žltú cibuľu nahradíte červenou.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: