Šalát s grilovaným melónom, cottage syrom a marinovanou uhorkou

Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 6. augusta 2021
Šalát s grilovaným melónom, cottage syrom a marinovanou uhorkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava

Suroviny

1 ks
250 g
1 ks
125 g
1 ks
100 g
200 g
200 g
1 ks (žltý)
100 g
Marinovaná uhorka:
1 ks
50 g
100 ml
50 ml
Jablkový dresing:
1 kg
100 g
200 ml
500 ml
5 g
2 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablkový dresing: Jablká očistíme, vyberieme jadrovníky a poukladáme na plech. Potrieme ich medom a pokvapkáme jablkovým octom. Dáme piecť na 15 minút do rúry pri 180 stupňoch. Vyberieme, necháme vychladiť a preložíme do hlbšieho hrnca. Pridáme ostatné suroviny, všetko dobre rozmixujeme a precedíme. Môžeme ešte dochutiť citrónovou alebo jablčnou šťavou.

  2. 2

    Marinovaná uhorka: Šalátovú uhorku naškrabeme škrabkou na zemiaky na tenké plátky. V miske urobíme nálev z citrónovej šťavy, cukru, olivového oleja. Plátky uhorky namočíme na 20 minút do nálevu a potom vyberieme.

  3. 3

    Melóny očistíme, nakrájame na kúsky, ktoré grilujeme z každej strany 5 minút, aby pekne skaramelizovali.

  4. 4

    Všetky listové šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a natrháme na kúsky do misy. Pridáme grilované melóny, jablkový dresing a premiešame.

  5. 5

    Šalát naložíme na taniere, pridáme cottage syr, marinovanú uhorkou a dozdobíme jahodami. Pokvapkáme balzamikovým octom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha