Šalát do pohára s kuracím mäsom ako obed do práce
mesačník Varecha, včera 18:00
Foto: Kulinární studio MAFRA
Nosievate si so sebou do práce domáci obed? Vyskúšajte nabudúce tento šalát s kuskusom a grilovaným kuraťom. Šalát môžete jesť priamo z pohára Zobraziť celý popisNosievate si so sebou do práce domáci obed? Vyskúšajte nabudúce tento šalát s kuskusom a grilovaným kuraťom. Šalát môžete jesť priamo z pohára alebo si ho vyklopiť do misky a pridať dresing a jogurt.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (oranžová a bielo-červená) |
|
1 ks |
|
50 g (perlový, s väčšími zrnkami) |
|
1/4 ks |
|
4 listy |
|
1/4 ks |
|
150 g |
|
|
|
|
|
Dresing: | |
1 PL |
|
50 ml |
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Na dresing zmiešame ocot s olivovým olejom a dochutíme koreniacou zmesou dukkah. Môžeme si ju pripraviť aj doma. Orestujeme sezam s rímskou rascou, semienkami koriandra, fenikla a štipkou čili. Potom zmes rozdrvíme v mažiari.
- 2
Cviklu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a varíme 10 minút. Scedíme ju a ešte teplú pokvapkáme časťou pripraveného dresingu. Šalotku ošúpeme, nakrájame na kolieska a pridáme k cvikle.
- 3
Kuskus nasypeme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 10–15 minút domäkka. (Ak použijeme klasický kuskus, zalejeme ho vriacou vodou a necháme prikrytý 5 minút napučať.)
- 4
Uhorku umyjeme a nakrájame na kolieska. Listy šalátu umyjeme a natrháme. Grilované kuracie mäso rozdelíme na menšie kúsky.
- 5
Do väčšieho pohára vrstvíme najprv cviklu so šalotkou a uhorkou, potom listy šalátu, vychladnutý kuskus a kúsky kuraťa. Zvyšný dresing a jogurt vložíme do menších nádob a pridáme k šalátu až tesne pred konzumáciou. Soľnička a korenička budú vhodné na dochutenie pri podávaní.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu