Šalát

Šalát do pohára s kuracím mäsom ako obed do práce

Autor receptu: redakcia

Nosievate si so sebou do práce domáci obed? Vyskúšajte nabudúce tento šalát s kuskusom a grilovaným kuraťom.* Šalát môžete jesť priamo z pohára alebo si ho vyklopiť do misky a pridať dresing a jogurt.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na dresing zmiešame ocot s olivovým olejom a dochutíme koreniacou zmesou dukkah. Môžeme si ju pripraviť aj doma. Orestujeme sezam s rímskou rascou, semienkami koriandra, fenikla a štipkou čili. Potom zmes rozdrvíme v mažiari.
  2. Cviklu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a varíme 10 minút. Scedíme ju a ešte teplú pokvapkáme časťou pripraveného dresingu. Šalotku ošúpeme, nakrájame na kolieska a pridáme k cvikle.
  3. Kuskus nasypeme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 10–15 minút domäkka. (Ak použijeme klasický kuskus, zalejeme ho vriacou vodou a necháme prikrytý 5 minút napučať.)
  4. Uhorku umyjeme a nakrájame na kolieska. Listy šalátu umyjeme a natrháme. Grilované kuracie mäso rozdelíme na menšie kúsky.
  5. Do väčšieho pohára vrstvíme najprv cviklu so šalotkou a uhorkou, potom listy šalátu, vychladnutý kuskus a kúsky kuraťa. Zvyšný dresing a jogurt vložíme do menších nádob a pridáme k šalátu až tesne pred konzumáciou. Soľnička a korenička budú vhodné na dochutenie pri podávaní.