Šafránové rizoto

Šafránové risotto

Autor receptu: skatulka

Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché na suroviny, chuťovo je veľmi vyvážené a chutné. Môžete ho podávať ako prílohu, ale pokojne aj ako hlavné jedlo. Viac foto na skatulkavkuchyni.sk

30 minút
príprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme.
  2. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.
  3. Pridáme šafran, ryža nám krásne zožltne.
  4. Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia.
  5. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.
  6. Po dovarení primiešame zmaknuté maslo a parmezán. Ihneď podávame.