Šafránové rizoto
Šafránové risotto
Autor receptu: skatulka
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom
milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá
jednoduché na suroviny, chuťovo je
veľmi vyvážené a chutné. Môžete ho podávať ako prílohu,
ale pokojne aj ako hlavné jedlo.
Viac foto na skatulkavkuchyni.sk
Postup
- Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme.
- Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť.
- Pridáme šafran, ryža nám krásne zožltne.
- Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia.
- Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže.
- Po dovarení primiešame zmaknuté maslo a parmezán. Ihneď podávame.