Ryžové rezance

Ryžové rezance s chrumkavým tofu a so zeleninou

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rezance uvaríme podľa návodu. Trvá to krátko, zvyčajne ich treba len pár minút povariť v horúcej vode. Rezance potom dobre prelejeme vlažnou vodou a pridáme do nich trochu oleja.
  2. Tofu nakrájame na menšie kocky. Na panvici zohrejeme olej a tofu prudko opečieme. Na záver pridáme 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme jemne pripiecť – skaramelizovať dochrumkava. Tofu miešame len opatrne a trochu, aby sme ho nerozdrvili.
  3. Očistenú mrkvu nakrájame škrabkou na zeleninu, alebo špeciálnou „julienne“ škrabkou. Pór nakrájame na tenké kolieska.
  4. Všetko spolu premiešame a servírujeme. Dochutíme limetkovou šťavou, nakrájanou čili papričkou, sójovou omáčkou, koriandrovou vňaťou a nasucho opečeným sezamom.
  5. Mrkvu môžeme aj podusiť a rozmixovať a tak pridať k cestovinám.