Ryžové guľky
Ryžové guľôčky
Autor receptu: podravka
Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj
ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.
Postup
- Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, vegetu s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
- Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
- Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
- Vypražené guľôčky vyložíme na savý papier, aby odsal prebytočný tuk.
- Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.
- Rada: Na prípravu tohto pokrmu použijeme guľatú ryžu.