Ryžové guľky

Ryžové guľôčky

Autor receptu: podravka

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, vegetu s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
  2. Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
  3. Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
  4. Vypražené guľôčky vyložíme na savý papier, aby odsal prebytočný tuk.
  5. Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.
  6. Rada: Na prípravu tohto pokrmu použijeme guľatú ryžu.