Krevetové risotto

Ryža s krevetami a kalamármi

Autor receptu: ryzasos

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravte domáci vývar. Krevety ošúpte a odstráňte hlavy. Nakrájajte mrkvu a pór.
  2. Rozohrejte hrniec s olejom a na strednom ohni orestujte pór, mrkvu a krevety. Pridajte vodu, dochuťte soľou a varte približne 30 minút.
  3. Cesnak nasekajte na drobno. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cesnak. Kalamáre očistite a taktiež pridajte na panvicu. Po pár minútach pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a paradajku nastrúhanú bez šupky.
  4. Dochuťte sladkou paprikou a pridajte ryžu. Postupne pridávajte scedený horúci vývar, keď sa vstrebe do ryže, pridajte ďalší. Varte 10 minút a pridajte uvarené krevety.
  5. Keď má ryža krémovú konzistenciu, pridajte maslo a parmezán, premiešajte a môžete podávať.