Vegánsky pilaf
Vegánsky pilaf

Rýchly vegánsky pilaf s baklažánom, feniklom, kurkumou a jazmínovou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 29. apríla 2022. Komerčný recept.
Rýchly vegánsky pilaf s baklažánom, feniklom, kurkumou a jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. V prípade, že obľubujete zaujímavé jedlá s ryžou, recept na tento pilaf si isto uložte. Rýchly pilaf s baklažánom, feniklom, kurkumou a jazmínovou ryžou hýri exotickými chuťami a hotový je, ani sa nenazdáte. V hlavnej úlohe sa v tomto recepte predvedie baklažán, aromatická jazmínová ryža a svojský fenikel. Z receptu určite nevynechajte ani chrumkavé oriešky. Jazmínová ryža od SOS krásne dopĺňa exotické chute tohto jedla.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

230 g
500 ml
2 ks
3 strúčiky
1/2 ks
2 ks
1-2 PL
1 PL
50 g
1 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpálenom olivovom oleji vo väčšom hrnci orestujeme nasekanú červenú cibuľu s roztlačeným cesnakom do sklovita.

  2. 2

    Pridáme nadrobno nakrájaný baklažán, fenikel, premytú ryžu a zmes tri minúty restujeme.

  3. 3

    Potom ju zalejeme s 500 ml vody, osolíme a okoreníme. Pilaf varíme pod pokrievkou približne 12 minút, pričom ho občas premiešame. V prípade potreby dolejeme ešte po troche vody.

  4. 4

    Ku koncu do neho vmiešame nasekané mandle, javorový sirup, čerstvé bylinky a povaríme ho ešte 3-5 minút odokrytý, kým nie je ryža hotová.

  5. 5

    Pred servírovaním môžeme pilaf pokvapkať trochou olivového oleja.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha