Jablkový koláč
Jablkový koláč

Rýchly jablkový koláč

helena10 - bez fotkyhelena10, 20. septembra 2024
Rýchly jablkový koláč
Foto: helena10

Je to rýchly, jednoduchý, chutný, vláčny koláč.

25 minút
na 175 °C

Suroviny

1 šálka (150 ml)
2 ks
1 KL
štipka
1 šálka
1/2 šálky
2 šálky
1/2 bal.
1 KL
3 PL (prášok)
350 g
Na navlhčenie korpusu:
 (alebo šťava z jablkového kompótu)
Čokoládová poleva:
80 g
40 g
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Jablká očistím a nastrúham na väčších očkách. Posypem sušenou citrónovou kôrou a premiešam. Nechám bokom.

  2. 2

    Na cesto v nádobe vyšľahám celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli. Pridám jogurt, olej, múku s práškom do pečiva, sódu bikarbónu, kakao. Ako posledné zamiešam nastrúhané jablká.

  3. 3

    Cesto vylejem na vyšší plech 24x24 cm, dno som vyložila papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečiem 25 minút na 175 stupňoch. Skontrolujem.

  4. 4

    Upečený vychladený koláč navlhčím mliekom a potom polejem čokoládovou polevou pripravenou rozpustením čokolády s maslom a olejom nad horúcim vodným kúpeľom.

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík i velikost menšího plechu je fajn.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia