Rýchly jablkový koláč
Je to rýchly, jednoduchý, chutný, vláčny koláč.
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 1 šálka (150 ml) |
|
| 2 ks |
|
| 1 KL |
|
| štipka |
|
| 1 šálka |
|
| 1/2 šálky |
|
| 2 šálky |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1 KL |
|
| 3 PL (prášok) |
|
| 350 g |
|
|
|
|
| Na navlhčenie korpusu: | |
| (alebo šťava z jablkového kompótu) |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 80 g |
|
| 40 g |
|
| 1,5 PL |
|
Postup
-
1
Jablká očistím a nastrúham na väčších očkách. Posypem sušenou citrónovou kôrou a premiešam. Nechám bokom.
- 2
Na cesto v nádobe vyšľahám celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli. Pridám jogurt, olej, múku s práškom do pečiva, sódu bikarbónu, kakao. Ako posledné zamiešam nastrúhané jablká.
- 3
Cesto vylejem na vyšší plech 24x24 cm, dno som vyložila papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečiem 25 minút na 175 stupňoch. Skontrolujem.
- 4
Upečený vychladený koláč navlhčím mliekom a potom polejem čokoládovou polevou pripravenou rozpustením čokolády s maslom a olejom nad horúcim vodným kúpeľom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu