Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou

Autor receptu: kecemis

V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.

4-6
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca alebo vacsej panvice dam olivovy olej rozohriat, pridam cibulu, cesnak, zazvor a curry pastu.
  2. Po troch minutach pridam vsetko ostatne okrem citronovej stavy a pretlaku. Papriky pokrajane na pasiky, jalapeno nasekane nadrobno, sol, koriander a pokrajane huby ( pouzil som sampiony) a miesat az kym cibula nezmekne, asi 5-6 minut.
  3. Pridame spenat, premiesam, a varim kym mi spenatove listky nazacnu vadnut. Priblizne 2-3 minuty.
  4. Ked nam spenatove listky zacnu vadnut, pridavam rajcinovy pretlaka vodu. Toto privediem do varu, stiahnem teplotu a povarim znova niekolko minut. Potom pridam rybu nakrajanu na kocky, dobre premiesam a neham varit asi osem minut. Dve minuty pred koncom pridavam este citronovu stavu.
  5. Podavame to na ryzi zmiesanej s uvarenon brokolicou, pripadne karfiolom.