Mäsová roláda
Roláda z mletého mäsa s bylinkovou praženicou
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv pripravíme praženicu: Na masle
opražíme dozlatista nadrobno nakrájanú
cibuľu. Pridáme rozšľahané vajíčka a miešame. Keď začnú mať pevnú štruktúru, panvicu odstavíme a k vajíčkam primiešame kyslú smotanu a nasekané bylinky.
Dochutíme soľou a korením.
- Do väčšej misky vložíme pomleté
mäso, ideálne, keď ho zomelieme 2x, pridáme pretlačený cesnak, horčicu, soľ, korenie, majorán a vajcia všetko spolu poriadne
premiešame. Na záver postupne pridávame strúhanku.
- Na pomúčenej doske roztiahneme
polovicu mäsovej hmoty, stredom po
dĺžke poukladáme praženicu, prekryjeme druhou polovicou mäsovej hmoty
a jemným tlakom vytvarujeme valec.
Roládu z každej strany jemne obalíme v múke,
preložíme do vymasteného pekáča
a podlejeme trochou vody. Plech zakryjeme alobalom a pečieme asi 1,5 hodiny pri 150 stupňoch. Potom odstránime alobal a pečieme ešte asi 30 minút pri 170 stupňoch dozlatista. Podávame
s kyslými uhorkami.
|