Mäsová roláda

Roláda z mletého mäsa s bylinkovou praženicou

Autor receptu: redakcia

120 minút
na 150-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme praženicu: Na masle opražíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozšľahané vajíčka a miešame. Keď začnú mať pevnú štruktúru, panvicu odstavíme a k vajíčkam primiešame kyslú smotanu a nasekané bylinky. Dochutíme soľou a korením.
  2. Do väčšej misky vložíme pomleté mäso, ideálne, keď ho zomelieme 2x, pridáme pretlačený cesnak, horčicu, soľ, korenie, majorán a vajcia všetko spolu poriadne premiešame. Na záver postupne pridávame strúhanku.
  3. Na pomúčenej doske roztiahneme polovicu mäsovej hmoty, stredom po dĺžke poukladáme praženicu, prekryjeme druhou polovicou mäsovej hmoty a jemným tlakom vytvarujeme valec. Roládu z každej strany jemne obalíme v múke, preložíme do vymasteného pekáča a podlejeme trochou vody. Plech zakryjeme alobalom a pečieme asi 1,5 hodiny pri 150 stupňoch. Potom odstránime alobal a pečieme ešte asi 30 minút pri 170 stupňoch dozlatista. Podávame s kyslými uhorkami.