Hubové rizoto
	        Rizoto s hubami
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          Postup- Najprv očistíme huby a nakrájame ich na
plátky (momentálne sú najdostupnejšie
šampiňóny). 
 - Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Smažíme v hrnci na oleji do sklovita. Ošúpeme a rozdrvíme
cesnak, pridáme k cibuli a krátko
restujeme. Potom pridáme ryžu,
zalejeme vínom a necháme ho
odpariť.
 - Pridáme huby, všetko zalejeme
vývarom, aby ryža bola zakrytá. Varíme na miernom ohni 25 minút,
postupne prilievame zvyšok
vývaru a opakovane miešame.
Tesne pred dovarením ryže
vmiešame trochu masla a dochutíme soľou a korením.
Podľa chuti môžeme pridať nastrúhaný parmezán alebo nasekanú petržlenovú vňať.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |