Hubové rizoto

Rizoto s hubami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Najprv očistíme huby a nakrájame ich na plátky (momentálne sú najdostupnejšie šampiňóny).
  2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Smažíme v hrnci na oleji do sklovita. Ošúpeme a rozdrvíme cesnak, pridáme k cibuli a krátko restujeme. Potom pridáme ryžu, zalejeme vínom a necháme ho odpariť.
  3. Pridáme huby, všetko zalejeme vývarom, aby ryža bola zakrytá. Varíme na miernom ohni 25 minút, postupne prilievame zvyšok vývaru a opakovane miešame. Tesne pred dovarením ryže vmiešame trochu masla a dochutíme soľou a korením. Podľa chuti môžeme pridať nastrúhaný parmezán alebo nasekanú petržlenovú vňať.