Ryžový dezert
Ryžový dezert

Risalamande

ryzasos - fotkaRyža SOS, 7. februára 2024. Komerčný recept.
Risalamande
Foto: ryzasos

Risalamande je lahodný dezert, ktorý spája jemnú textúru ryže s bohatými prvkami mletých mandlí, orechov a sladkých hrozienok. Tento recept vyniká svojou jednoduchosťou Zobraziť celý popisRisalamande je lahodný dezert, ktorý spája jemnú textúru ryže s bohatými prvkami mletých mandlí, orechov a sladkých hrozienok. Tento recept vyniká svojou jednoduchosťou a zároveň ponúka bohatú chuťovú skúsenosť.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1 l
1 bal.
1/2 šálky
štipka
1 šálka
1/2 šálky (mleté)
1/2 šálky (mleté)
1/2 šálky
1/2 ČL

Online leták

Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejte mlieko s vanilkovým a kryštálovým cukrom a štipkou soli.

  2. 2

    Pridajte ryžu a stále miešajte, kým nezačne vrieť. Potom znížte teplotu a nechajte variť pod pokrievkou, občas miešajte, kým ryža nezmäkne a tekutina sa zredukuje.

  3. 3

    V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha.

  4. 4

    K ryži pridajte mleté mandle, mleté vlašské orechy a hrozienka.

  5. 5

    Potom k nej postupne pridávajte vyšľahanú smotanu.

  6. 6

    Risamalande rozdeľte do misiek a nechajte vychladnúť. Podľa chuti môžete posypať škoricou a podávajte.

Diskusia k receptu

violeta
Risalamande 😉
Hrozienka, ani vlašské orechy do nej Dáni nepridávajú. Vyšľahaná šľahačka sa pridáva až do úplne vychladnutej kaše.
Je to výborný, tradičný ,vianočný dánsky dezert. Podávajú ho s teplou višňovou omáčkou. Mandle sekajú nahrubo a v jednej porcii je ukrytá celá mandľa, kto ju nájde, dostane extra darček 🎅.