Ryžový dezert
Risalamande
Autor receptu: ryzasos
Risalamande je lahodný dezert, ktorý spája jemnú textúru ryže s bohatými prvkami mletých mandlí, orechov a
sladkých hrozienok.* Tento recept vyniká svojou jednoduchosťou a zároveň ponúka bohatú chuťovú skúsenosť.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci zohrejte mlieko s vanilkovým a kryštálovým cukrom a štipkou soli.
- Pridajte ryžu a stále miešajte, kým nezačne vrieť. Potom znížte teplotu a nechajte variť pod pokrievkou, občas miešajte, kým ryža nezmäkne a tekutina sa zredukuje.
- V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha.
- K ryži pridajte mleté mandle, mleté vlašské orechy a hrozienka.
- Potom k nej postupne pridávajte vyšľahanú smotanu.
- Risamalande rozdeľte do misiek a nechajte vychladnúť. Podľa chuti môžete posypať škoricou a podávajte.