Ryžový dezert

Risalamande

Autor receptu: ryzasos

Risalamande je lahodný dezert, ktorý spája jemnú textúru ryže s bohatými prvkami mletých mandlí, orechov a sladkých hrozienok.* Tento recept vyniká svojou jednoduchosťou a zároveň ponúka bohatú chuťovú skúsenosť.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci zohrejte mlieko s vanilkovým a kryštálovým cukrom a štipkou soli.
  2. Pridajte ryžu a stále miešajte, kým nezačne vrieť. Potom znížte teplotu a nechajte variť pod pokrievkou, občas miešajte, kým ryža nezmäkne a tekutina sa zredukuje.
  3. V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha.
  4. K ryži pridajte mleté mandle, mleté vlašské orechy a hrozienka.
  5. Potom k nej postupne pridávajte vyšľahanú smotanu.
  6. Risamalande rozdeľte do misiek a nechajte vychladnúť. Podľa chuti môžete posypať škoricou a podávajte.