Čínske rezance

Rezance na čínsky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: kvietok13

Jednoduchý recept, ktorý sa dá upraviť podľa chuti, kľudne aj bez mäsa :)

3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Najprv si všetko krásne nachystáme. Nakrájame kuracie prsia na malé kúsky, osolíme, polejeme sójovou omáčkou a posypeme Solamylom. (Mäso sa krásne opečie a ostane šťavnaté.) Pripravíme omáčku - v miske zmiešame sójovú, chilli a ustricovú omáčku spolu s medom a vodou, pomiešame a odložíme. Pripravíme si zeleninu. Cesnak, chilli papričky a zázvor nakrájame na malé kúsky. Mrkvu nastrúhame, stonkový zeler, jarnú cibuľku, papriku a čínsku kapustu nakrájame na malé kúsky.
  2. Na panvici z vajíčok urobíme omeletu, ktorú potrháme na malé kúsky a odložíme bokom do misky. Mäso prudko opečieme na rozpálenej panvici s troškou oleja. Mäso odložíme bokom do misky s omeletou.
  3. Zázvor, cesnak a chilli papričky krátko opražíme na troche oleja. Pridáme mrkvu a stonkový zeler, opražíme. Potom pridáme papriku, bielu časť jarnej cibuľky a opražíme.
  4. K zelenine pridáme čínske rezance, ktoré sme si medzičasom uvarili a opražíme ich spolu so zeleninou. Pridáme mäso a omeletu. Prichádza na rad čínska kapusta a zelená časť jarnej cibuľky - primiešame krátko opražíme. Na záver prilejeme omáčku a všetko ešte raz pekne premiešame.
  5. Dobrú chuť. :)