Rizoto
Reisfleisch (nemecká ryža s mäsom)
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Reisfleisch je recept pochádzajúci z Nemecka a v preklade znamená ryžové mäso.* Mäso je v ňom pripravené na spôsob
hustého paprikášu, ktorý sa napokon zmieša s uvarenou ryžou, ktorá krásne nasiakne omáčku a chute z mäsa.
Základ tohto receptu je paprika, odporúčam použiť mletú sladkú papriku, prípadne mix sladkej a štipľavej mletej papriky. V
prípade záujmu pridajte do receptu aj čerstvý rozmarín, receptu dodá ešte väčší šmrnc.
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou.
- Následne ryžu zalejeme 500 ml vody alebo vývaru, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni, pokým neabsorbuje všetku tekutinu.
- V druhom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Potom pridáme papriku a párkrát premiešame.
- Následne do hrnca pridáme na malé kúsky nakrájané mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty, aby sa z každej strany zatiahlo.
- Pridáme bobkové listy, nové korenie, paradajkový pretlak, premiešame a mäso dusíme prikryté približne 30 minút. Mäso občas premiešame a ak je to potrebné, podlejeme trochou vody.
- Potom k mäsu primiešame aj prelisované strúčiky cesnaku a varíme ho ešte 5 minút.
- Napokon zmiešame uvarenú ryžu s mäsom a do jedla pridáme aj nasekanú pažítku, prípadne i rozmarín.