Rizoto

Reisfleisch (nemecká ryža s mäsom)

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Reisfleisch je recept pochádzajúci z Nemecka a v preklade znamená ryžové mäso.* Mäso je v ňom pripravené na spôsob hustého paprikášu, ktorý sa napokon zmieša s uvarenou ryžou, ktorá krásne nasiakne omáčku a chute z mäsa. Základ tohto receptu je paprika, odporúčam použiť mletú sladkú papriku, prípadne mix sladkej a štipľavej mletej papriky. V prípade záujmu pridajte do receptu aj čerstvý rozmarín, receptu dodá ešte väčší šmrnc.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou.
  2. Následne ryžu zalejeme 500 ml vody alebo vývaru, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni, pokým neabsorbuje všetku tekutinu.
  3. V druhom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
  4. Potom pridáme papriku a párkrát premiešame.
  5. Následne do hrnca pridáme na malé kúsky nakrájané mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty, aby sa z každej strany zatiahlo.
  6. Pridáme bobkové listy, nové korenie, paradajkový pretlak, premiešame a mäso dusíme prikryté približne 30 minút. Mäso občas premiešame a ak je to potrebné, podlejeme trochou vody.
  7. Potom k mäsu primiešame aj prelisované strúčiky cesnaku a varíme ho ešte 5 minút.
  8. Napokon zmiešame uvarenú ryžu s mäsom a do jedla pridáme aj nasekanú pažítku, prípadne i rozmarín.