Slaný koláč

Quiche s tofu, paradajkami a so šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

Vyskúšajte tofu ako základ náplne slaného koláča. Spolu so šampiňónmi, paradajkami a bylinkami to bude vo výsledku naozaj chutný quiche.

4
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto vymiesime z masla, múky a 4 PL vody hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto rozvaľkáme na okrúhly tvar (priemer približne 25 cm). Koláčovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Cesto vložíme do formy a necháme ho 30 minút chladnúť v chladničke.
  2. Tofu nakrájame na kocky a varíme vo vriacej vode približne 5 minút. Prelejeme do sitka, scedíme a necháme vychladnúť.
  3. Tofu rozmixujeme so 150 ml sójového mlieka na jemné pyré. Bylinky umyjeme a osušíme. Natrháme listy estragónu a spolu s pažítkou nasekáme nadrobno. Zmes tofu ochutíme soľou a korením a vmiešame estragón a pažítku.
  4. Očistíme a nakrájame šampiňóny. Šalotku ošúpeme a nakrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a huby a šalotku smažíme 3 minúty. Dochutíme soľou a korením. Cherry paradajky umyjeme a rozpolíme.
  5. Tofu zmes rozotrieme na vychladené cesto a uhladíme. Navrch rozložíme huby a paradajky. Pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C približne 40 minút.