Slaný koláč
Quiche s tofu, paradajkami a so šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
Vyskúšajte tofu ako základ náplne slaného koláča. Spolu so šampiňónmi, paradajkami a bylinkami to bude vo výsledku naozaj chutný quiche.
4 porcie |
30 (+ chladenie) minút príprava |
40 minút na 175 °C |
Postup
- Na cesto vymiesime z masla, múky a 4 PL vody hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto rozvaľkáme na okrúhly tvar (priemer približne 25 cm). Koláčovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Cesto vložíme do formy a necháme ho 30 minút chladnúť v chladničke.
- Tofu nakrájame na kocky a varíme vo vriacej vode približne 5 minút. Prelejeme do sitka, scedíme a necháme vychladnúť.
- Tofu rozmixujeme so 150 ml sójového mlieka na jemné pyré. Bylinky umyjeme a osušíme. Natrháme listy estragónu
a spolu s pažítkou nasekáme nadrobno. Zmes tofu ochutíme soľou a korením a vmiešame estragón a pažítku.
- Očistíme a nakrájame šampiňóny. Šalotku ošúpeme a nakrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a huby a šalotku smažíme 3 minúty. Dochutíme soľou a korením. Cherry paradajky umyjeme a rozpolíme.
- Tofu zmes rozotrieme na vychladené cesto a uhladíme. Navrch rozložíme huby a paradajky. Pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C približne 40 minút.