Pečený pstruh

Pstruh pečený so zemiakmi a s červenou repou

Autor receptu: redakcia

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky a červenú repu ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky. Prelisovaný strúčik cesnaku zmiešame s olivovým olejom. Nalejeme na zeleninu, bohato dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Plátky zemiakov a červenej repy preložíme na vymastený plech a na strednej priečke predpekáme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 minút.
  2. Pstruhy umyjeme, osušíme a kožu narežeme niekoľkými priečnymi zárezmi. Ryby zvnútra aj zvonku ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Maslo zmiešame s nasekanými lístkami byliniek a polovicu vložíme do brušných otvorov. Citróny umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky, vložíme ich do brušného otvoru. Ryby uložíme na predpečenú zeleninu. Navrch uložíme zvyšné bylinkové maslo a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15–20 minút.
  3. Šalát umyjeme a osušíme. Ocot zmiešame s horčicou a medom, pridáme olej, dochutíme soľou a čiernym korením. Nalejeme na šalát a podávame s rybou.