Pečený pstruh
Pstruh pečený so zemiakmi a s červenou repou
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Zemiaky a červenú repu ošúpeme a nastrúhame
na tenké plátky. Prelisovaný strúčik cesnaku zmiešame s olivovým olejom. Nalejeme na zeleninu, bohato dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym
korením. Plátky zemiakov a červenej repy preložíme
na vymastený plech a na strednej priečke predpekáme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 10 minút.
- Pstruhy umyjeme, osušíme a kožu narežeme niekoľkými priečnymi zárezmi. Ryby zvnútra aj zvonku ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
Maslo zmiešame s nasekanými lístkami byliniek
a polovicu vložíme do brušných otvorov. Citróny
umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky, vložíme ich do brušného otvoru. Ryby uložíme na predpečenú zeleninu. Navrch uložíme zvyšné bylinkové
maslo a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi
15–20 minút.
- Šalát umyjeme a osušíme. Ocot zmiešame s horčicou a medom, pridáme olej, dochutíme soľou
a čiernym korením. Nalejeme na šalát a podávame
s rybou.
|