Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašou

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 13. júna 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

4 ks
 (tymian)
Portská omáčka:
150 ml
2 PL
1 PL
1 PL
Glazované jahody:
150 g
1 PL
Polentová kaša:
250 g
500 ml
100 ml
50 g

Postup prípravy

  1. 1

    Kožu na prsiach narežeme, osolíme, okoreníme. Na rozohriatej panvici opečieme kožou nadol, pridáme bylinky a dáme piecť do rúry.

  2. 2

    Portská omáčka: Z trstinového cukru pripravíme karamel, zalejeme portským vínom, pridáme jahodový džem, necháme povariť, nakoniec zahustíme maizenou.

  3. 3

    Glazované jahody: Čerstvé jahody očistíme, nakrá- jame a glazujeme s medom.

  4. 4

    Polentová kaša: Dáme zovrieť mlieko, do ktorého za stáleho miešania nasypeme polentu, osolíme, necháme napučať a zjemníme smotanou. Do kaše na záver pridáme strúhaný parmezán a sušené kvety.

  5. 5

    Pri podávaní kačacie prsia prerežeme na polovicu a podávame s polentovou kašou, glazovanými jahodami a portskou omáčkou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist