Profiterolky s vanilkovou zmrzlinou, čokoládou a mandľami
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 27. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
750 ml |
|
500 g |
|
2 g |
|
200 ml |
|
10 ks |
|
Vanilková zmrzlina: | |
500 ml |
|
200 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
Navrch: | |
300 g (70 %) |
|
200 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, kým masa nezhustne a nevytvorí guľu, ktorá sa neprilepuje k hrncu. Na strednom plameni miešame ešte ďalších 5 minút. Necháme vychladnúť a postupne po jednom zašľaháme vajíčka. Vymiešané cesto dáme do cukrárenského vrecka a striekame na vymastený plech kôpky asi 2 cm od seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch 25 minút.
- 2
Zmrzlina: Do hrnca dáme smotanu, mlieko, kryštálový a vanilkový cukor a semienka z vanilkového struku. Všetko spolu zahrejeme na 90 stupňov, odstavíme a zašľaháme žĺtky. Ak máme zmrzlinovač, pripravíme zmrzlinu v ňom. Ak nie, vychladnutý krém dáme do mrazničky a každú polhodinu prešľaháme, aby sa netvorili kryštály.
- 3
Čokoládu roztopíme s maslom nad vodným kúpeľom. Mandle nasucho 8 minút pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
- 4
Vychladnuté upečené profiterolky rozkrojíme, naplníme zmrzlinou, polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme nasekanými mandľami.
Tiež profiteroles:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu