Čokoládové profiterolky
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 8. mája 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Suroviny
| Odpaľované cesto: | |
| 120 ml |
|
| 120 g |
|
| štipka |
|
| 1 ČL |
|
| 120 g |
|
| 4-5 ks |
|
| Krém: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 400 ml |
|
| 2 PL |
|
| Poleva: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Odpaľované cesto: Do nádoby dáme vodu, maslo, cukor a soľ a začneme zohrievať. Keď sa maslo roztopí, pridáme múku a miešame dovtedy, kým sa zmes nezačne oddeľovať od hrnca. Preložíme do misy a keď trochu vychladne, po jednom primiešavame vajíčka. Cesto je vtedy dobré, keď sa naťahuje medzi dvoma prstami.
- 2
Cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška. Na plech dáme papier na pečenie. Vytláčame malé kopčeky, ktorých povrch postláčame mokrým prstom. Rúru predhrejeme na 210 °C a pečieme 15 minút. Potom znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 10 minút. Upečené profiterolky necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Dva druhy čokolády roztopíme a pridáme k šľahačke vyšľahanej s cukrom. Krém dáme do vrecúška a malým otvorom vtlačíme do profiteroliek.
- 4
Druhý deň namáčame do roztopenej čokolády a zdobíme čokoládovými perličkami alebo sušenými malinami.
Tiež profiteroles:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu