Profiteroles
Profiterolky s vanilkovou zmrzlinou, čokoládou a mandľami
Autor receptu: redakcia
15 porcií |
50 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme
do varu. Pridáme múku a miešame, kým masa
nezhustne a nevytvorí guľu, ktorá sa neprilepuje
k hrncu. Na strednom plameni miešame ešte ďalších 5 minút. Necháme vychladnúť a postupne po jednom zašľaháme vajíčka. Vymiešané cesto dáme
do cukrárenského vrecka a striekame na vymastený plech kôpky asi 2 cm od seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180
stupňoch 25 minút.
- Zmrzlina: Do hrnca dáme
smotanu, mlieko, kryštálový a vanilkový cukor
a semienka z vanilkového struku. Všetko spolu zahrejeme
na 90 stupňov, odstavíme a zašľaháme
žĺtky. Ak máme zmrzlinovač, pripravíme zmrzlinu
v ňom. Ak nie, vychladnutý krém dáme do
mrazničky a každú polhodinu prešľaháme,
aby sa netvorili kryštály.
- Čokoládu roztopíme s maslom nad vodným kúpeľom. Mandle nasucho 8 minút
pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
- Vychladnuté upečené profiterolky rozkrojíme, naplníme zmrzlinou, polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme nasekanými mandľami.
|