Prívarok
Prívarok z cukety a červenej šošovice
Autor receptu: mitzy
Fádne na výzor, ale chuťovo dobré, ľahké a jednoduché jedlo.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu ošúpeme, umyjeme a pokrájame nadrobno. Cuketu ošúpeme, umyjeme a pokrájame na štvrťkolieska. Červenú šošovicu prepláchneme vodou.
Na slnečnicovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme cuketu, podlejeme vodou, osolíme a varíme spolu s červenou šošovicou do zmäknutia. Postupne pridávame korenie, bobkový list. Na záver pridáme smotanu na varenie, pretlačený cesnak. Do hotového prívarku zamiešame kúsok masla. Môžeme ho premixovať aj ponorným mixérom, podľa toho, akú chceme mať výslednú konzistenciu.
- Podávame s varenými zemiakmi a vajíčkom (ktoré sme varili zároveň s prívarkom na sporáku), posypané majoránkou. Dobrú chuť :)
Poznámka: ak nezoženiete veľkú cuketu, použite dve menšie. Jedlo je pre dve dospelé osoby a jedno dieťa.