Prírodné rezne so zeleninovou ryžou

lallya - bez fotkylallya, 1. januára 2014
Prírodné rezne so zeleninovou ryžou
Foto: lallya
4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 PL
1 ČL
1 ČL
Príloha:
300 g
1/2 PL
1/2 PL
 menšia
1 dcl
1/2 l (približne)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme a narežeme na rezne. Jemne ich naklepeme. Rozpálime si hrniec s hrubým dnom (alebo nádobu, v ktorej sa nám rezne nepripália) a rezne opečieme z obidvoch strán bez akéhokoľvek tuku. Opečené rezne vyberieme na tanier. Vo výpeku rozpustíme maslo a med. Pridáme cibuľu a podusíme ju do sklovita, posypeme ju solamylom a ešte chvíľu dusíme. Podlejeme vodou, osolíme a ochutíme kari korením. Pridáme opečené rezne a dusíme do mäkka.

  2. 2

    V hrnci rozpustíme maslo s olejom, na ktorom podusíme cibuľu. Pridáme premytú ryžu, ochutíme muškátovým orieškom, opražíme ju a podlejeme vínom, miešame až kým sa víno neodparí. Pridáme kukuricu (buď mrazenú alebo z konzervy) premiešame a zalejeme vývarom. Udusíme do mäkka. Na tanier naservírujeme udusené mäso a ryžu, môžeme ju ozdobiť zelenou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia