Prírodné rezne so zeleninovou ryžou

Autor receptu: lallya

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme a narežeme na rezne. Jemne ich naklepeme. Rozpálime si hrniec s hrubým dnom (alebo nádobu, v ktorej sa nám rezne nepripália) a rezne opečieme z obidvoch strán bez akéhokoľvek tuku. Opečené rezne vyberieme na tanier. Vo výpeku rozpustíme maslo a med. Pridáme cibuľu a podusíme ju do sklovita, posypeme ju solamylom a ešte chvíľu dusíme. Podlejeme vodou, osolíme a ochutíme kari korením. Pridáme opečené rezne a dusíme do mäkka.
  2. V hrnci rozpustíme maslo s olejom, na ktorom podusíme cibuľu. Pridáme premytú ryžu, ochutíme muškátovým orieškom, opražíme ju a podlejeme vínom, miešame až kým sa víno neodparí. Pridáme kukuricu (buď mrazenú alebo z konzervy) premiešame a zalejeme vývarom. Udusíme do mäkka. Na tanier naservírujeme udusené mäso a ryžu, môžeme ju ozdobiť zelenou vňaťou.