Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Prepadávaný koláč s tvarohom fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 12. januára 2020
Prepadávaný koláč s tvarohom (fotorecept)
Foto: ancicka

Jednoduchý na prípravu, ale aj veľmi dobrý.

36
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
200 g
1 dl
1 dl
300 g
1 bal.
Plnka:
250 g
1 ks menšie
podľa chuti
 redší
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej, mlieko a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva.

    Prepadávaný koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech.

    Prepadávaný koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Malou lyžičkou vkladáme do cesta kôpky tvarohovej plnky, ktorú ukladáme na cesto šachovnicovo. Medzi to potom malou lyžičkou uložíme redší lekvár.

    Prepadávaný koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme asi 25 minút na 200 °C. Upečený necháme vychladnúť.

    Prepadávaný koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutý koláč potom pocukrujeme a pokrájame.

    Prepadávaný koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Lacné jedlá, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Keď tak nad tým uvažujem, tak si myslím, že by nebol len prepadnutý, ale aj do mňa by sa prepadol rýchlo. Dobrota.