Pošírovaný losos
Pošírovaný losos

Pošírovaný losos v citrónovej tráve a zázvore

Peter Semivan
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 17. júla 2019
Pošírovaný losos v citrónovej tráve a zázvore
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

800 g
2 ks
200 g čerstvý
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa nakrájame na štyri rovnaké časti, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Do kastrólika dáme vodu, citrónovú trávu a očistený zázvor nakrájaný na malé kúsky. Varíme 10 minút, potom vložíme lososa a maslo, varíme 15 minút, vypneme a necháme stáť 2 minúty, potom lososa vyberieme.

  3. 3

    Na tanieri lososa položíme na citrónovú trávu a doplníme omáčkou zo zázvoru, z posekanej petržlenovej vňate, uvarenej citrónovej trávy a zo smotany.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: