Prepelica
Pošírovaná prepelica s gaštanovým krémom
Autor receptu: redakcia
Postup- Gaštany pri špičke narežeme nožom do
kríža, poukladáme na plech, pokvapkáme
vodou a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C na
25–30 minút.
- Do hrnca s vodou pridáme na kúsky nakrájanú mrkvu a petržlen, divoké korenie, rozmarín, tymian, privedieme do varu
a varíme pol hodiny. Do vývaru potom vložíme naporciovanú prepelicu a necháme
odstáť ďalšiu polhodinu – pošírujeme.
- Upečené gaštany olúpeme, očistíme, nasekáme na
menšie kúsky, vložíme do misky, pridáme
med, pomocou údiacej pištole zaúdime dymom z dubových pilín, misku prikryjeme a necháme marinovať 5 minút. Zohrejeme hrniec, pridáme maslo, olivový olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do sklovita. Pridáme gaštany, očistené a na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom z prepelice a zo zeleniny. Varíme približne 25 minút, pridáme smotanu, rozmixujeme, dochutíme
soľou. Pri servírovaní vložíme do taniera
kúsky prepelice, ozdobíme bylinkami a olivovým olejom a prelievame krémom z gaštanov.
|