Pórová polievka
Pórová polievka s drožďovými knedličkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Pór nakrájame a dáme ho do
hrnca s rozpáleným maslom. Pridáme na
plátky nakrájaný cesnak, nie však veľa, aby neprebil chuť póru. Orestovaný pór zalejeme kuracím vývarom, povaríme 10–15 minút.
- Potom prilejeme smotanu, okoreníme, osolíme. Varíme ďalších asi 5 minút. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Na
záver ešte pridáme nasekané lístky čerstvého
majoránu, môžeme pridať aj maslo, aby bola
polievka jemnejšia.
- Knedličky: Droždie rozdrobíme na panvicu a zohrievame. Keď bude droždie rozpustené, pridáme najemno nakrájanú šalotku. Keď sa droždie začne opäť zrážať na panvici, stiahneme z ohňa a necháme
vychladnúť. Pridáme jedno vajce, osolíme,
okoreníme. Pridáme nasekaný čerstvý majorán a cesnak rozotrený so soľou a zamiešame. Zahustíme strúhankou (prisypávame ju postupne), aby vznikla homogénna hmota. Cesto necháme chvíľku odpočívať. Zamiešame a z hmoty vytvarujeme menšie
guľôčky. Varíme vo vode približne 10 minút.
|