Pórová polievka

Pórová polievka s drožďovými knedličkami

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pór nakrájame a dáme ho do hrnca s rozpáleným maslom. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, nie však veľa, aby neprebil chuť póru. Orestovaný pór zalejeme kuracím vývarom, povaríme 10–15 minút.
  2. Potom prilejeme smotanu, okoreníme, osolíme. Varíme ďalších asi 5 minút. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Na záver ešte pridáme nasekané lístky čerstvého majoránu, môžeme pridať aj maslo, aby bola polievka jemnejšia.
  3. Knedličky: Droždie rozdrobíme na panvicu a zohrievame. Keď bude droždie rozpustené, pridáme najemno nakrájanú šalotku. Keď sa droždie začne opäť zrážať na panvici, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Pridáme jedno vajce, osolíme, okoreníme. Pridáme nasekaný čerstvý majorán a cesnak rozotrený so soľou a zamiešame. Zahustíme strúhankou (prisypávame ju postupne), aby vznikla homogénna hmota. Cesto necháme chvíľku odpočívať. Zamiešame a z hmoty vytvarujeme menšie guľôčky. Varíme vo vode približne 10 minút.