Foto: 2010
Asi kazda domacnost v Taliansku ma svoj recept na polpette, aj tento je jeden z nich dole z juhu. Takze fasirky bez trojobalu ale s Zobraziť celý popisAsi kazda domacnost v Taliansku ma svoj recept na polpette, aj tento je jeden z nich dole z juhu. Takze fasirky bez trojobalu ale s ricottou a piniovymi orieskami v paradajkovej omacke s cervenym vinom.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g mleté |
|
|
|
200 g |
|
3 lyzice |
|
2 lyzice strúhaný |
|
3 struciky |
|
1 vacsia |
|
2 lyzice |
|
600ml drvene |
|
1 lyzicka |
|
200ml |
|
1 |
|
1 veľká farebná mäsitá |
|
10 |
|
3 lyzice |
|
na vyprazanie |
|
Postup
-
1
Cibul a cesnak sme nakrajali na drobno a 2/3 sme oprazili spolu s piniovymi orieskami na olivovom oleji.Nechali ochladnut a vmiesali do mleteho bravcoveho ( alebo hovadzieho masa). Pridali sme cca. 200g syra ricotta ( podobny tvarohu) a zopar lyzic ostreho struhaneho syru parmezanu a na drobno nakrajaneho cerstveho petrzlenu. Nakoniec sme pridali vajicko sol , korenie podla chuti ( ja nikdy neviem trafit, ale radsej nech si prisolia) a posledne sme vmiesali struhanku tak cca . 3 lyzice ( tolko aby nam vznikla dobra zmes )vsetko sme poriadne premiesali. Dal som do ladnicky ( treba min. 1 hodinu).
- 2
1/3 cibule a cesnaku sme pridali do druheho hrnca na olivovy olej oprazit. Pridali sme na drobno nakrajanu masitu papriku a podliali cervenym vinom , a nechali niekolko minut prevriet. Potom sme pridali paradajkovy pretlak , drvene paradajky talianske z konzervy a cerstve cherry paradajky plus oregana sol korenie. ( dako moze pridat este vegetu podla chute ). Varili sme dalsich cca. 15 minut pokial paprika nezmakla. Kto chce to upravit k slovenskycm chutiam moze zahustit , ale v taliansku sa to moc nerobi.
- 3
S mokrymi rukami sme vyformovali gulky ktore sme stlacili na plochsie. Do rozohriateho oleja sme dali vyprazat do zlatista. Nakoniec sme ich dali to teplej omacky prehriat . Servirovali s cerstvym chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu