Foto: marianna76
Podľa tohto receptu robievam šošovicovú, ale chcela som použiť fazuľu a tú som aj nafotila, ale so šošovicou je to to isté, len použijem Zobraziť celý popisPodľa tohto receptu robievam šošovicovú, ale chcela som použiť fazuľu a tú som aj nafotila, ale so šošovicou je to to isté, len použijem namočenú šošovicu. Páči sa mi lebo vôbec nepoužívam múku... Zdravá, výdatná a je hustá. Z novín, kde som našla recept, je napísané, že len, čo ju ochutnáte, stane sa stálicou vo vašom jedálnom lístku.... a naozaj, často ju varím, ale so šošovicou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V stredne veľkom hrnci rozpálime olej. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, mrkvu - nakrájanú na drobné kocočky a cesnak pretlačený, alebo drobno nakrájaný. Opekáme 3 - 5 minút. Pridáme najemno nastrúhaný zemiak a fazuľu, ktorú sme si vopred namočili.
-
2
Opekáme opäť asi 2 minuty.
-
3
Zalejeme vývarom alebo ja som dávala vodu a pridávala som domácu vegetu. Varíme 10 - 15 minút. Na posledných asi 5 - 7 minút pridáme stonky celeru podľa chuti. Môže sa dať aj stonkový, ja som pridávala stonky z normálneho bulvového zeleru. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, lyžicou masla - na zjemnenie.
-
4
Môže sa podávať s namočeným opečeným rohlíkom, bagetou, alebo, čo máte radi .... Dobrú chuť.
Diskusia k receptu