Polievočka fazuľková bez múky - parádna
Autor receptu: marianna76
Podľa tohto receptu robievam šošovicovú, ale chcela som použiť fazuľu a tú som aj nafotila, ale so šošovicou je to to isté, len použijem namočenú šošovicu. Páči sa mi lebo vôbec nepoužívam múku... Zdravá, výdatná a je hustá. Z novín, kde som našla recept, je napísané, že len, čo ju ochutnáte, stane sa stálicou vo vašom jedálnom lístku.... a naozaj, často ju varím, ale so šošovicou.
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- V stredne veľkom hrnci rozpálime olej. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, mrkvu - nakrájanú na drobné kocočky a cesnak pretlačený, alebo drobno nakrájaný. Opekáme 3 - 5 minút.
Pridáme najemno nastrúhaný zemiak a fazuľu, ktorú sme si vopred namočili.
- Opekáme opäť asi 2 minuty.
- Zalejeme vývarom alebo ja som dávala vodu a pridávala som domácu vegetu. Varíme 10 - 15 minút.
Na posledných asi 5 - 7 minút pridáme stonky celeru podľa chuti. Môže sa dať aj stonkový, ja som pridávala stonky z normálneho bulvového zeleru.
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, lyžicou masla - na zjemnenie.
- Môže sa podávať s namočeným opečeným rohlíkom, bagetou, alebo, čo máte radi ....
Dobrú chuť.