Polievka z hokaida, tentokrát s kokosovou smotanou

luciak - bez fotkyluciak, 3. septembra 2013
Polievka z hokaida, tentokrát s kokosovou smotanou
Foto: luciak

Receptov na polievku z tekvice hokaido je nespočetne veľa. Aj ja ju pripravujem rôznymi spôsobmi, naposledy takto. Chutila všetkým.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
2
2-3 ks
2 l
3 PL
2-3 strúčiky
1 bal.




Postup

  1. 1

    Hokaido očistíme a pokrájame na väčšie kocky - kľudne aj so šupkou. Prudko ho v hrnci spolu s korením opečieme na olivovom oleji, pridáme na väčšie kúsky nakrájanú očistenú mrkvu a zemiaky. Keď nám zelenina začne voňať, zalejeme vývarom tak, aby bola všetka ponorená a varíme do mäkka.

  2. 2

    Keď je zelenina mäkká, všetko rozmixujeme priamo v hrnci ponorným mixérom a dochutíme pretlačeným cesnakom, kurkumou a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Dosolíme.

  3. 3

    Na panvici si nasucho opečieme tekvicové jadierka a polievku na tanieri alebo v miske dochutíme kokosovou smotanou (kúpime hotovú v konzerve) a opečenými jadierkami. Hotovo!

Diskusia k receptu

tiginko
kombinácia Hokkaido+zemiaky+kurkuma+cesnak+kokosové mlieko je aj u nás veľmi obľúbená. A niekedy namiesto cesnaku zázvor. Spomínaš však v postupe mrkvu a tá v surovinách chýba: nemáš to príliš sladké, keď tam dáš aj mrkvu? Tekvica sama o sebe je mierne nasládla...
luciak
neviem, kde sa stala chyba :( Povodne obe suroviny v postupe boli... a zmenilo sa aj mnozstvo vyvaru...nechapem :( idem to znova doplnit.
S mrkvou to prilis sladke nie je, vdaka ostatnym koreninam. Len jemne nasladle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia