Polievka z hokaida, tentokrát s kokosovou smotanou
Autor receptu: luciak
Receptov na polievku z tekvice hokaido je nespočetne veľa. Aj ja ju pripravujem rôznymi
spôsobmi, naposledy takto. Chutila všetkým.
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hokaido očistíme a pokrájame na väčšie kocky - kľudne aj so šupkou. Prudko ho v hrnci spolu s korením opečieme na olivovom oleji, pridáme na väčšie kúsky nakrájanú očistenú mrkvu a zemiaky. Keď nám zelenina začne voňať, zalejeme vývarom tak, aby bola všetka ponorená a varíme do mäkka.
- Keď je zelenina mäkká, všetko rozmixujeme priamo v hrnci ponorným mixérom a dochutíme pretlačeným cesnakom, kurkumou a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Dosolíme.
- Na panvici si nasucho opečieme tekvicové jadierka a polievku na tanieri alebo v miske dochutíme kokosovou smotanou (kúpime hotovú v konzerve) a opečenými jadierkami. Hotovo!