Paradajková polievka

Polievka z čerstvých paradajok

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Paradajky umyjeme, narežeme na hornom aj spodnom konci do tvaru kríža, zalejeme vriacou vodou a ošúpeme. Nakrájame na kocky.
  2. V hrnci rozohrejeme olej a restujeme na ňom najemno nakrájanú šalotku, po chvíli pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, najemno nakrájaný stonkový zeler a mrkvu, chvíľu restujeme. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak a vývar, bobkový list, tymian, dochutíme trstinovým cukrom, povaríme asi 15 minút. Z polievky vyberieme bobkový list, stonky tymianu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou.
  3. Polievku nalejeme do tanierov a ozdobíme lístkami bazalky, môžeme posypať strúhaným parmezánom.