Paradajková polievka

Polievka Panzanella

Autor receptu: podravka

Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky a paradajky. Kapary a olivy dodajú vášmu jedlu chuť Stredomoria.

6
porcií
15 minút
príprava

Postup

  1. Do mixéra vložíme krájané paradajky Podravka, nakrájanú papriku, nakrájanú ošúpanú uhorku, cibuľu, cesnak, vínny ocot, olivový olej, pasírované paradajky Podravka a všetko spolu rozmixujeme.
  2. Na zriedenie pridáme vodu (približne 400 ml). Podľa potreby osolíme a okoreníme.
  3. Pred podávaním vychladíme v chladničke.
  4. Podávame s nakrájanými olivami, kaparami, lístkami bazalky a na sucho opečenými kockami chleba. Ak máte radi pikantnú chuť, môžete dochutiť chilli papričkou.