Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou fotorecept

helca1 - bez fotkyhelca1, 12. februára 2013
Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou (fotorecept)
Foto: helca1

Tento recept som si priniesla z Českej republiky, kde sme pár rokov bývali. Niekedy som ho robila častejšie keď boli deti ešte menšie Zobraziť celý popisTento recept som si priniesla z Českej republiky, kde sme pár rokov bývali. Niekedy som ho robila častejšie keď boli deti ešte menšie ale teraz len tak občas, keď mám udené mäso alebo dobrú oravskú slaninku.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
1 ks
250 g alebo
0,5 l




Postup

  1. 1

    Najprv si pokrájame rožky na kocky

    Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájame slaninku alebo udené mäso na kocky a opražíme

    Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokrájame cibuľu a tiež opražíme

    Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    všetky ingrediecie spolu zmiešame, pridáme vajíčka a mlieko (nemusí sa dať všetko) a necháme to trochu postáť, aby rožky nasiakli, ak sa Vám zdá, že je to veľmi riedke pridajte trochu hrubej múky

    Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravíme si poháre tak,že ich vymažeme masťou a naplníme asi tak do troch švrtín, dáme do nádoby so studenou vodou a dáme variť. Vody dáme tak do dvoch tretín pohárov.

    Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak sa začne variť voda varíme 20 až 25 minút.

    Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzitým si pripravíme kyslú kapustu. Opražíme cibuľku , pridáme cukor, trochu skaramelizujeme a pridáme kyslú kapustu a sušené slivky

Diskusia k receptu

mracik9
Ja ten recept mám od svojej svokry,dávno som ich nerobila
jozka2
ja som tieto knedliky robila za cisara pana este ked deti boli male a na rychlo bolo treba knedlik.Boli celkom dobre,ale recept nepamatam,ked citam tvoj nadpis tak som si na to spomenula.
jozka2
citam v recepte,ze do cesta davas udeninu,moje boli bez masa a k masu pravdepodobne podobny recept,ak ho niekde vyhrabem tak to tu pridam
kikili
ako môžem vedieť, že mi pohár alebo hrnček nepraskne..Zatiľ som nemala odvahu robiť podobné knedlíky.
radost
hrnčekové knedle robím desaťročia-lepšie nám-ako klasika-chutia...tieto sú však o mužove maškrty obohatené-raz-pokusne-budú aj takto urobené...
@kikili robievam v hrnčekoch-nikdy nepraskli...
hannah22
spomínam, už tak dávno som ich nerobila, mala som poháre hovorilo sa im Duritky a v nich sa velmi dobre varili, aj na kávu.... :))
darinocka
Tiež varím knedlíky v klasických porcelánových hrnčekoch s uškom už desaťročia.Pokiaľ nie sú poškodené,neprasknú.Akurát môžu v hrnci podskakovať a klopkať o seba ;p.Knedlíky sú vynikajúce a zaručene sa vždy podaria.
denyany
v Prahe som takéto niečo jedla, veľmi nám to chutilo.
zdezda
výborné knedličky, zajtra si ich spravím, už teraz sa teším :-)
zdezda
...ahoj, už mám knedle vo vode, v hrnci, neviem, či ich mám prikryť s pokrievkou, na tvojom obrázku sú, tuším, neprikryté, ozeš sa mi ?
radost
@zdezda
tieto knedličky som ešte nerobila...ale hrnčekové knedličky "čisté" robievam-prikryté pokrievkou...
zdezda
@radost Ď, ja som ich doteraz nechala pookryté, takže ich hneď zacvaknem :-)
zdezda
:-) jeeeeeej knedličky sa mi podarili, narástli až kopcom nad šálku, teším sa :-)
helca1
majú byť prikryté, dúfam,že chutnali




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia