Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou (fotorecept)

Autor receptu: helca1

Tento recept som si priniesla z Českej republiky, kde sme pár rokov bývali. Niekedy som ho robila častejšie keď boli deti ešte menšie ale teraz len tak občas, keď mám udené mäso alebo dobrú oravskú slaninku.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pokrájame rožky na kocky
  2. pokrájame slaninku alebo udené mäso na kocky a opražíme
  3. pokrájame cibuľu a tiež opražíme
  4. všetky ingrediecie spolu zmiešame, pridáme vajíčka a mlieko (nemusí sa dať všetko) a necháme to trochu postáť, aby rožky nasiakli, ak sa Vám zdá, že je to veľmi riedke pridajte trochu hrubej múky
  5. pripravíme si poháre tak,že ich vymažeme masťou a naplníme asi tak do troch švrtín, dáme do nádoby so studenou vodou a dáme variť. Vody dáme tak do dvoch tretín pohárov.
  6. Ak sa začne variť voda varíme 20 až 25 minút.
  7. Medzitým si pripravíme kyslú kapustu. Opražíme cibuľku , pridáme cukor, trochu skaramelizujeme a pridáme kyslú kapustu a sušené slivky