Bravčové karé

Pochúťkové karé podľa kolegyne

Autor receptu: miroslat

Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať, že je to pochúťka. Tak môžete vyskúšať ďalšiu variantu prípravy bravčového karé... podľa kolegyne.

6-8
porcií
45-50 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Karé pokrájané na rezne naklepať, osoliť a okoreniť. Potom rezne obaliť v strúhane a zľahka zaklepať plochou stranou klepáča na mäso.
  2. Rezne ponamáčať v rozšľahanom vajíčku.
  3. Na troche oleja krátko z oboch strán opiecť do ružova.
  4. Rezne poukladať do pekáča podobne ako knihy v knižnici. Môžu byť aj naklonené :-) .
  5. Do vriacej vody pridať maslo, soľ, korenie, kečup a horčicu. Dobre premiešať. Touto omáčkou poliať mäso v pekáči.
  6. Prikryté zapiecť v rúre cca 35 minút pri teplote 200 °C. Výborne chutí s dusenou ryžou. Ako príloha môže byť zeleninový šalát alebo kyslá uhorka - komu čo chutí.