Bravčové karé
Pochúťkové karé podľa kolegyne
Autor receptu: miroslat
Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať, že je to pochúťka. Tak môžete
vyskúšať ďalšiu variantu prípravy bravčového karé... podľa kolegyne.
6-8 porcií |
45-50 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Karé pokrájané na rezne naklepať, osoliť a okoreniť. Potom rezne obaliť v strúhane a zľahka zaklepať plochou stranou klepáča na mäso.
- Rezne ponamáčať v rozšľahanom vajíčku.
- Na troche oleja krátko z oboch strán opiecť do ružova.
- Rezne poukladať do pekáča podobne ako knihy v knižnici. Môžu byť aj naklonené :-) .
- Do vriacej vody pridať maslo, soľ, korenie, kečup a horčicu. Dobre premiešať. Touto omáčkou poliať mäso v pekáči.
- Prikryté zapiecť v rúre cca 35 minút pri teplote 200 °C.
Výborne chutí s dusenou ryžou. Ako príloha môže byť zeleninový šalát alebo kyslá uhorka - komu čo chutí.