Plnené pečivo
Plnené pečivo

Poača - kysnuté pečivo plnené mletým mäsom videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 2. októbra 2022

Veľmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo plnené ochuteným mletým mäsom. Toto slané kysnuté cesto som sa naučila od manželovej rodiny. V Turecku sa Zobraziť celý popisVeľmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo plnené ochuteným mletým mäsom. Toto slané kysnuté cesto som sa naučila od manželovej rodiny. V Turecku sa toto plnené pečivo poača robí veľmi často. Plnky si môže každý obmieňať aj podľa chuti, ale určite vyskúšajte aj túto! Tieto poača sú naše TOP👍
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/10/kysnute-pecivo-plnene-mletym-masom.html?m=1

20 ks
porcií
30 minút
na 180 °C
Poača - kysnuté pečivo plnené mletým mäsom (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
1 kg
5 dl
2,5 dl
42 g
2 PL
1 KL
2 ks
Plnka:
500 g mleté
3 ks
3 ks
1 ks
1  zväzok
25 ml
1,5 PL
1 KL
1 KL(pulbiber)
1/2 KL
podľa chuti
1 PL (hustý pretlak)
Na vrch:
2 ks
 (černuška, Nigella)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. Nadrobno nakrájanú cibuľu, papriky, paradajky a petržlenovú vňať zmiešame s mletým mäsom a ostatnými prísadami. Všetko dobre premiešame a necháme bokom. V miske si z udaných surovín vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme 45 minút nakysnúť. Potom cesto rozdelíme na 20 kusov a ešte raz vymiesime do malých bochníčkov. Zakryjeme a necháme ich 30 minút oddychovať / podkysnúť. Po 30-ich minútach bochníčky vyvaľkáme do podlhovastého tvaru, naplníme plnkou a skrútime do tvaru slimáka. Ukladáme na pekáč s papierom, natrieme vrch žĺtkom a posypeme čiernou rascou. Pečieme na 180 °C 30minút, alebo podľa svojej rúry🙂

  2. 2

    Poača sú výborné, cesto ako aj plnka sú fantasticky chutné🙂 Tieto poača, alebo ako im my vravíme ačma sú jedny z našich NAJ. Sú výborné s polievkou, alebo s ayranom. Deti a manžel si ich berú veľmi radi aj na desiatu. A čo je tiež dôležité, že zostanú mäkučké aj na druhý deň. Prajem dobrú chuť!

    Poača - kysnuté pečivo plnené mletým mäsom (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Poača - kysnuté pečivo plnené mletým mäsom (videorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný receptík, o chuti poača nepochybuji, Bude to nebezpečná dobrota, asi bych se neubrzdila a ochutnávala a ochutnávala. Krásná práce!
cesminaz
@haji (3.10.2022 14:56)

Veru je to velmi dobré, rýchlo sa zjedia. Väčšinou zostane na druhý deň len tolko kusov, čo dám deťom ráno na desiatu🙂 Vďaka za komentík!
adkol
Akurat som to vyskusal v nemecku a musim povedat mega super a moja polovicka hovori to iste. Mega suoer odporúčame
cesminaz
@adkol (13.1.2023 20:56)

😊😊 dakujem krásne za velmi milý komentík. Teší ma že ste skúsili a chutilo!