Plnený bôčik s pivovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Bravčový bôčik naplníme plnkou z uvarených krúp, listového špenátu a na drobné kocky nakrájanej klobásy. Otvor po naplnení zašijeme, bôčik osolíme, potrieme čerstvým cesnakom rozotreným so soľou, vložíme do pekáča a dáme do rúry vyhriatej na 90 0C a pečieme pomaly zhruba 3 až 4 hodiny.
  2. Medzitým si pripravíme šalát zo šošovice uvarenej v slanej vode a na drobné kocky (brunoise) pokrájanej koreňovej zeleniny. Pridáme soľ, korenie, čerstvú pažítku a šalotku. Kolieska cibule osmažíme na tuku. Z medu, čierneho piva a masla si pripravíme redukciu (odparíme takmer všetku tekutinu) s pridaním silného mäsového výpeku.
  3. Bravčový bôčik uložíme na šošovicový šalát a prelejeme omáčkou z čierneho piva.
  4. NÁŠ TIP: Bôčik môžete naplniť aj inými druhmi plnky, napríklad hubovou. Stačí podusiť huby na cibuľke, pridať vajíčko a zahustiť ich strúhankou. Veľmi chutná je ako náplň aj klobásková zmes.