Plnené zemiaky so šunkovo-syrovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dnes na obed to boli zemiaky, ktoré boli plnené.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme do polomäkka,scedime a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnuté zemiaky prekrojime na polovicu a vyberieme opatrne vnútro zemiakov.Dáme do misy pridáme posekanu petržlenovu vňať,šunku pokrajanú na kocky,syr rival alebo niva,ktorý pokrajame na kocky .Nastruhany emental ,korenie a kyslu smotanu.Vsetko dobré premiešame.
  3. Takto prípravenou plnkou naplníme zemiaky.
  4. Náplnené zemiaky dáme do zapekacej misy,ktorú sme vymastili olejom.Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 10 minút, potom podlejeme smotanou a dopečieme ďalšich 10-15 minút do zlatista.Ozdobíme bazalkou,petržlenovou vňaťou a chery paradajkami.