Plnené zemiaky so šunkovo-syrovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dnes na obed to boli zemiaky, ktoré boli plnené.
40 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme do polomäkka,scedime a necháme vychladnúť.
- Vychladnuté zemiaky prekrojime na polovicu a vyberieme opatrne vnútro zemiakov.Dáme do misy pridáme posekanu petržlenovu vňať,šunku pokrajanú na kocky,syr rival alebo niva,ktorý pokrajame na kocky .Nastruhany emental ,korenie a kyslu smotanu.Vsetko dobré premiešame.
- Takto prípravenou plnkou naplníme zemiaky.
- Náplnené zemiaky dáme do zapekacej misy,ktorú sme vymastili olejom.Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 10 minút, potom podlejeme smotanou a dopečieme ďalšich 10-15 minút do zlatista.Ozdobíme bazalkou,petržlenovou vňaťou a chery paradajkami.