Plnené slané rožteky bez kysnutia
Výborné rožky na pohostenie :))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 100 ml vlažné |
|
| 1 KL |
|
| 20 g čerstvé |
|
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml pochúťková |
|
| 50 g zmäknuté |
|
| 1 ČL |
|
| Náplň: | |
| plátky |
|
| plátky |
|
|
|
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
|
| strúhaný |
|
Postup
-
1
Kvások: Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozmiešame, pridáme rozmrvené čerstvé droždie, necháme vzísť kvások cca 10-15 minút.
- 2
Do misy preosejeme múku, soľ, pridáme žĺtok, smotanu, vykysnutý kvások, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké a nelepivé cesto.
- 3
S cestom hneď pracujeme, nenecháme ho vykysnúť. Rozdelíme ho na 2 polovice. Jednu časť na pomúčenej doske rozvaľkáme na kruh - priemer 30 cm. Rozdelíme na 16 trojuholníkov a na každý položíme šunku, kúsok syra a posypeme oreganom, rohy zahneme do stredu, aby náplň nevytiekla a zrolujeme od širšej časti k užšej. Rožteky poukladáme s dostatočným odstupom na plech vystlaný papierom necháme na plechu podkysnúť.
- 4
S druhou polovicou cesta postupujeme tak isto. Uvedené množstvo je na dva plechy.
- 5
Povrch rožkov potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, strúhaným tvrdým syrom. Pečieme pri teplote 180 °C 15-20 minút do zlatista. Dobrú chuť!
Tiež rožteky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu