Plnené slané rožteky
Plnené slané rožteky

Plnené slané rožteky bez kysnutia

mojaradost - bez fotkymojaradost, 29. decembra 2021

Výborné rožky na pohostenie :))

10
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
100 ml vlažné
1 KL
20 g čerstvé
300 g
1 ks
100 ml pochúťková
50 g zmäknuté
1 ČL
Náplň:
 plátky
 plátky
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kvások: Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozmiešame, pridáme rozmrvené čerstvé droždie, necháme vzísť kvások cca 10-15 minút.

  2. 2

    Do misy preosejeme múku, soľ, pridáme žĺtok, smotanu, vykysnutý kvások, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké a nelepivé cesto.

  3. 3

    S cestom hneď pracujeme, nenecháme ho vykysnúť. Rozdelíme ho na 2 polovice. Jednu časť na pomúčenej doske rozvaľkáme na kruh - priemer 30 cm. Rozdelíme na 16 trojuholníkov a na každý položíme šunku, kúsok syra a posypeme oreganom, rohy zahneme do stredu, aby náplň nevytiekla a zrolujeme od širšej časti k užšej. Rožteky poukladáme s dostatočným odstupom na plech vystlaný papierom necháme na plechu podkysnúť.

  4. 4

    S druhou polovicou cesta postupujeme tak isto. Uvedené množstvo je na dva plechy.

  5. 5

    Povrch rožkov potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, strúhaným tvrdým syrom. Pečieme pri teplote 180 °C 15-20 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slovenská kuchyňa, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha