Plnené slané rožteky
Plnené slané rožteky bez kysnutia
Autor receptu: mojaradost
Výborné rožky na pohostenie :))
10 porcií |
30 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Kvások: Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozmiešame, pridáme rozmrvené čerstvé droždie, necháme vzísť kvások cca 10-15 minút.
- Do misy preosejeme múku, soľ, pridáme žĺtok, smotanu, vykysnutý kvások, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké a nelepivé cesto.
- S cestom hneď pracujeme, nenecháme ho vykysnúť. Rozdelíme ho na 2 polovice. Jednu časť na pomúčenej doske rozvaľkáme na kruh - priemer 30 cm. Rozdelíme na 16 trojuholníkov a na každý položíme šunku, kúsok syra a posypeme oreganom, rohy zahneme do stredu, aby náplň nevytiekla a zrolujeme od širšej časti k užšej. Rožteky poukladáme s dostatočným odstupom na plech vystlaný papierom necháme na plechu podkysnúť.
- S druhou polovicou cesta postupujeme tak isto. Uvedené množstvo je na dva plechy.
- Povrch rožkov potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, strúhaným tvrdým syrom. Pečieme pri teplote 180 °C 15-20 minút do zlatista.
Dobrú chuť!