Kapustové šatôčky

Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme postáť. Medzitým zmiešame vo väčšej nádobe múku, soľ, olej a nastrúhaný uvarený zemiak. Pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  2. Plnka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú klobásu, mletú červenú papriku a opražíme. Primiešame pokrájanú kyslú kapustu a podusíme.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a nakrájame na približne rovnaké štvorce, ktoré naplníme kapustovou zmesou.
  4. Z naplnených štvorcov cesta vytvarujeme šatôčky, ktoré pevne uzavrieme a vyprážame vo väčšom množstve oleja alebo vo fritéze.
  5. Hotové šatôčky podávame s kyslou smotanou ochutenou roztlačeným cesnakom, trochou soli a mletého korenia.