Kuracie roládky
Plnené kuracie roládky s batatovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Vykostené kuracie stehná naklepeme, osolíme a okoreníme. Žemle nakrájame na kocky,
ochutíme soľou, pridáme klinček a žĺtky. Primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pripravenou zmesou naplníme stehienka, ktoré stiahneme do alobalu a pečieme v rúre pri 160 °C asi 20 minút.
- Batatové pyré: Očistené bataty uvaríme
v mlieku, ktoré osolíme, okoreníme. Po uvarení ich rozmixujeme, pridáme pomarančovú
šťavu a nakoniec zjemníme maslom.
- Omáčka: Na oleji opražíme nakrájanú šalotku dozlatista. Pridáme
tymian, soľ, cukor, podlejeme bielym vínom, necháme zredukovať
na polovicu a nakoniec zjemníme
maslom.
|