Kuracie roládky

Plnené kuracie roládky s batatovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Vykostené kuracie stehná naklepeme, osolíme a okoreníme. Žemle nakrájame na kocky, ochutíme soľou, pridáme klinček a žĺtky. Primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pripravenou zmesou naplníme stehienka, ktoré stiahneme do alobalu a pečieme v rúre pri 160 °C asi 20 minút.
  2. Batatové pyré: Očistené bataty uvaríme v mlieku, ktoré osolíme, okoreníme. Po uvarení ich rozmixujeme, pridáme pomarančovú šťavu a nakoniec zjemníme maslom.
  3. Omáčka: Na oleji opražíme nakrájanú šalotku dozlatista. Pridáme tymian, soľ, cukor, podlejeme bielym vínom, necháme zredukovať na polovicu a nakoniec zjemníme maslom.