Mäsová roláda

Plnená roláda z mletého mäsa

Autor receptu: simonaaaaaaaa

Mäsová roláda plnená praženicou, šunkou, hráškom a nakladanou paprikou.

5
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na 1 PL oleja pripravíme zo všetkých vajec praženicu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Odstavíme.
  2. Mleté mäso preložíme do misky, zalejeme 100 ml mlieka a prisypeme 100 g strúhaného syra. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie.
  3. Alobal rozprestrieme a natrieme olejom. Rovnomerne naň rozložíme mäsovú zmes. Po celom povrchu mäsa rovnomerne poukladáme plátky šunky. Praženicu navrstvíme na šunku, do polovice posypeme hráškom a na pásiky nakrájanou paprikou. Pevne zatočíme spolu s alobalom. Môžeme zabaliť ešte do jednej vrstvy alobalu.
  4. Roládu pečieme v rúre vyhriatej na 200 ºC 1 hodinu. Potom plech vyberieme, alobal odstránime, a roládu pečieme dozlatista ešte 10 – 15 minút (treba priliať vodu na spodok plechu).
  5. Podávame podľa chuti so zemiakmi, s ryžou, chlebom alebo len so šalátom.