Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 20. augusta 2021

Klasické obľúbené jedlo, na ktorom sme vyrastali :-) Veľmi jednoduchý a pritom veľmi chutný obed či večera. Skvelé teplé hlavné jedlo, ktoré vás naozaj Zobraziť celý popisKlasické obľúbené jedlo, na ktorom sme vyrastali :-) Veľmi jednoduchý a pritom veľmi chutný obed či večera. Skvelé teplé hlavné jedlo, ktoré vás naozaj nestojí veľa námahy ;-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/08/plnena-paprika-fantasticke-jedlo-stara.html?m=1

Plnená paprika (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Na paradajkovú šťavu:
3 PL (hustý pretlak)
2-3 PL
3 ks
1/2 KL
1/2 KL
7-8 zrniek
podľa chuti
cca 2 l (alebo od oka)
podľa potreby
cca 2 PL (na dochutenie)
Na plnenú papriku:
13-14 ks čerstvá
700 g mleté
2 dl
1 ks
1 KL
1/2 KL
1/2 KL
1/2 KL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Ako prvé si do polovice uvaríme ryžu. Stačí na ňu cca 2 dl vody. Hotovú necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kým ryža chladne z paprík povykrajujeme jadrovníky. To, že presne koľko paprík budete potrebovať na plnenie, to záleží aj od ich veľkosti.

  3. 3

    K vychladnutej ryži pridáme mleté mäso, vajce, mleté čierne korenie, bazalku, mletú papriku, rascu a soľ podľa potreby. Celé dobre premiešame a zmesou naplníme papriky.

  4. 4

    V hrnci si z oleja a múky spravíme klasickú zápražku. Pridáme hustý paradajkový pretlak - najlepšie pastu a chvíľku necháme spolu poškvrčať. Nakoniec zalejeme želaným množstvom vody, podľa toho, že akú hustú chcete mať šťavu :-) Ja som dala 2 litre vody.

  5. 5

    Dáme bobkové listy, čierne korenie, mletú papriku, rascu a soľ podľa chuti. Privedieme do varu a až teraz vložíme všetky papriky. Zakryjeme a necháme od bodu varu pomaly variť cca 30 minút. Po uplynutí času môžeme papriku pichnutím skontrolovať.

  6. 6

    Nakoniec ešte celé jedlo dochutíme trochou cukru, premiešame a môžme podávať ;-) Najlepšie je s chlebom, ale aj so zemiakmi, alebo dokonca aj s knedľou. Prajem dobrú chuť!

    Plnená paprika (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.

Diskusia k receptu

farbuska
Klasická, ale práve preto dokázateľne jedna z najvydarenejších harmónií surovín, akú ľudstvo vymyslelo. Samozrejme, leto a slnko v zelenine tomu dáva tú pravú chuť.
motyka
Jééj - práve uvažujem, že zajtra uvarím. A Ty práve prídeš s receptom. Varím podobne, ale nedávam rascu. Určite dodá ešte lepšiu chuť. Zajtra budú podľa Teba. Napíšem ohlas hladošov. Pozdravujem a vďaka za podporu.
mares
Ja to robím trocha ináč, ale v nedeľu vyskúšam podľa tohto receptu.Už sa mi slinky zbiehajú
cesminaz
Dakujem všetkým za nahliadnutie a milé komentáre :-) @motyka ano rasca dodá ešte viac na chuti :-) Verím, že vám bude chutiť. Daj potom vedieť! Pozdravujem. @mares moja mama robieva takto, naučila som sa to od nej :-) Vyskúšaj a uvidíš či ti je aj takto po chuti. Pekný deň prajem všetkým :-)
1x motyka
marienka44
Tentorok som varila uz 2 x plnenu pariku. Ja do omacky davam varit celu osupanu cibulu a do nej napicham cca 4 klinceky kvoli arome. Dobre si navarila, paci sa mi recept. Teraz je na toto jedlo sezona.
motyka
@cesminaz - s pridaním rasce je skutočne chutnejšia. Po 4. poobede už nebolo nič. Hladoši chválili, takže už bude pridávaná k mojím koreninám aj rasca. Skutočne výborne. Vďaka za ďalší výborný grif ....Stále sa od Teba niečo dobre priučím. Buď zdravá.....
cesminaz
@marienka 44 (21.8.2021 14:52)

S tými klinčekmi to môže byť celkom dobré, asi to dodá chuť smerom do kečupu, že? Si aspoň myslím :-) Raz vyskúšam, vdaka za tip. Pekný deň @marienka
mijaita
Ja papriky jen pecu na plátcéch uzené slaniny, podkladam a pokladam rajcata, ale mleté maso vzdy vytuním lžicí másla do směsi. Zkuste, vyborné! Ryze davam jen malo, nekdy vubec, ale to je vec kazde kucharky(kuchare).
lakey5
Toto jedlo mám veľmi rád a tu vyzerá moc dobre ...videjko fantastické. Urobím podľa neho.
cesminaz
@mijaita ja robievam rôznu plnenú papriku. Aj dole v pekáči, aj hore bez omáčky atď :-) Táto je na spôsob mojej mamy. Vdaka za komentár. @lakey5 :-) dakujem a budem rada, ak vyskúšaš. Daj potom prosím ťa vedieť :-)

mijaita
@cesminaz (25.8.2021 21:34)

Ano, i v nasi rodine se delaly plnene papriky stejne jako tvoja mama!! Ja bych si je i dala, ale chutnaly by mi s knedlikem a ten v zadnem pripade kupovany a muj se mi nechce kvuli par koleckum delat. Ale ja se dockam! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia